Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepoznata lokacija

Snowden napustio moskovski aerodrom! Rusija mu odobrila azil

twitter
Foto: Twitter
1/3
01.08.2013.
u 14:42

Najnovije otkriće zasigurno će dodatno zaoštriti raspravu u Kongresu oko nadzornih programa Nacionalne sigurnosne agencije.

Edward Snowden napustio je moskovski aerodrom, rekao je za CNN njegov odvjetnik Anatoly Kucherena. Odvjetnik je dodao da je Snowdenu u Rusiji odobren azil na razdoblje od godinu dana, ali može biti produžen. 

Iz sigurnosnih razloga njegova lokacija nije otkrivena.

Na Twitteru se pojavila i fotografija nove Snowdenove putovnice.

Podsjetimo, najnovije Snowdenove informacije razotkrile su računalni program Xkeyscore, koji je razvila Američka sigurnosna agencija, a omogućava praćenje gotovo svih aktivnosti korisnika interneta.

Program omogućuje uvid u e-mail poruke, online chatove te povijest pretraživanja i ima dosad najveći domet za prikupljanje informacija. Dovoljno je samo nekoliko klikova mišem i tipkovnicom, piše Guardian.

Najnovije otkriće zasigurno će dodatno zaoštriti raspravu u Kongresu oko nadzornih programa Nacionalne sigurnosne agencije.

Snowden je početkom lipnja najavio kako posjeduje dodatne dokumente kojima će dokazati kolika je razina špijuniranja na internetu.

>> Obama je iznevjerio obećanja da će štititi zviždače

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije